• Portal Hakkalyakin Board Portal
  • Forum Hakkalyakin Board Forum
  • Search Search
  • Help Community >
    • Forum Statistics Forum Statistics
    • Forum Team Forum Team
  • Calendar Calendar
  • Members JAMPS Members
  • Support Support >
  • Linkler Linkler>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Dini Forum
ANASAYFA -- FORUMUMUZA ÜYE OL -- ÜYE GiRiSi YAP

Dini Forum > KÜLTÜREL > KÜLTÜREL BiLGiLER > Makaleler > ilham nedir? iğva Nedir? Vesvese Nedir >

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.02/5 - 144 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
ilham nedir? iğva Nedir? Vesvese Nedir
Selim46
Co-Admin
Co-Admin
Yorumları: 2,406
Konuları: 2,152
Teşekkür Puanı: 0
02-24-2020, 12:37 AM (Son Düzenleme: 06-18-2022, 11:28 PM, Düzenleyen: Selim46.)

ilham nedir? iğva Nedir? Vesvese Nedir

Meleklerden gelen faydali yardim işaret ve seslere ilham denilir.
şeytan ve hizbinden gelen saptirici işaret ses ve fikirlerede iğva denilir.
şeytanlardan bir grup olan Hannes şeytanlarinin, ibadetleri ifsad etmek icin yaptigi saldiri yöntemi ile, kulaga gelen fisiltilar, mesela namazda saga sola bak der, yahut burnunu kolunu kaşindirip seni namazda gafil koyar, yahut orucken giybet ettirir, hacda sinirlendirir ki yanliş bir hareket yapasin, gibi fisiltilara ve fiillere vesvese denilir namazda hatiratina dünya işlerinden bazislarini getirek kac rekat kildigini önce unutturur, sonra sana sorar kacinci rekattasin şimdi der, sen afallar kalirsin.
amma igva ise : şuna vur, şunu döv, alkol ic, şuna düşmanlik et, berikine büyü yap, şunuda öldür gibi bizatihi günaha teşvik eder, ve sanada onlari başarmanin yollarini ögretir ve bizatihi yardimci olur.
Meleklrinin en zayifindan gelen ses ise, ya zor durumdaki bir insan yada hayvana duydugun merhamet ve acima hissi, yada vicdanin sesidir, sen bir hata ve yanliş yapinca, yahut günah işleyince de, icinde ciz eden bir yer, ve pişmanlik duyan yerinden gelen ses, keşke yapmasaydim dedirten ses, eger keşke yapmsaydim diyorsan, bir üst melek sesine gecer,  o sesler ise : bak burda tehlike var diye, sana işaretler ve seslerle uyarmaya başlarlar, sonra bazen sabah namazina kaldirirlar, veya sadik rüya ile yardim ederler yani .....

Kar©glan

Başağaçlı Raşit Tunca

Schrems, 08 Mayıs 2018 Vaazi Salı

Original Kar © glan

Twittear

« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Dost Sayfalar1:

• Bizde Forum
  • Bizde Blog
  • Dini Forum
  • Raşit Tunca
  • RT3 Board

Dost Sayfalar2:

• www.raşit.tunca.at
  • Raşidi Tarikatı Blog
  • Efsane Board
  • Raşit Tunca
  • Bilge Forum

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Dini Forum
  • Yukarı Git
  • Arşiv
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 04-11-2026, 01:53 AM Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS